Pancake Durian & Cempedak

Haluuu.. haluuu selamat bersiaran kembali. Setelah sekian lama dapur ni x berasap dan takde sebarang update tentang makanan hari ni en mamut ku telah datang. Syukur alhamdulillah klu tak tak berasap la jawabnya hehehe.

Entry ni bukan makanan yang aku buat tapi makanan yang aku makan time balik kampung aritu. Sory la tak sempat nak jamu juadah-juadah best dan biskut raya untuk kalian semua ekeke. Pelik kan nape nama kuih di atas tu pancake sedangkan rupanya takde langsung gaya pancake. Tak kisah la rupa macam mana pun tapi rasanya sedap.

Pancake durian & cempedak ni aku beli waktu berkunjung memenangtkan badan ke Ikanao Power Centre. Time nak balik tu my hubby pi try kuih ni katanya sedap so dia suh aku try jugak. Sekali try memang sodap aku terus beli 1 bekas rm10 dan kazen aku beli yang cempedak rm4. Isi kat dalam ada krim perisa durian dan juga isi durian asli dibalut dengan kulit dan diperbuat daripada tepung dan telur. Lembut jer nyummm nyummm kepada yang nak cuba rajin-rajin la ke Ikano yer tingkat bawah sekali berhampiran A&W. Sekian cerita kali ni wahahaha..




7 comments:

ain said...

wahhh...promo ni. kena beli ni!!hihi

KambingBujang said...

cuba try pancake durian from sweet chat... mg sdp.. dlm pancake tue ader krim durian and durian btl.. sedap ssgttttt

CikMin said...

halen..dah lama tau cikmin nak makan menda ni...

LEEN said...

ehh..tak pernah gaselah...tp nmpk sedap sesangant..leleh ayaq liuq...

Diyana Zulkifli said...

hehe,dah 2 mnggu raya ni..mood raya tak bis lagi ke?bersawang dah ni blog cik halen kite..hehe. tkde update crite raya ke?hehe

~~zAnAfAhMi~~ said...

dah mcm rupa bantal plak pancake tu....anak akak suka pancake tp tak suka durian....tkde resipi ke?

geraugebang said...

bestnya nampak. Cam bantal peluk. Saambil makan, sambil peluk ek.